Haber/Barış Çoban

Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Mersin’den Milli Atıcımız Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım müsabakası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya gelmişti. Elemelerde 582 puanla birinci olan ve aynı zamanda olimpiyat sıralama rekorunu da egale eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, finalde Sırbistan’a 16 – 14 kaybederek ikinci olmuş ve gümüş madalya elde etmişti. Türkiye’ye olimpiyat tarihi boyunca atıcılık alanında madalya kazandıran ilk isimler olan Dikeç ve Tarhan aynı zamanda, Türkiye’nin Paris Olimpiyatları’ndaki ilk gümüş madalyasını kazanmışlardı. Dikeç'in ekipmansız ve eli cebinde atış yapması Dünyada ve ülkemizde gündem olmuştu.

Patent için başvuru yaptı

Havalı duruşuyla gündem olan Dikeç marka oluyor. Dikeç, Türk Patent ve Marka Kurumu’na duruşu için tescil başvurusunda bulundu.

Yusuf Dikeç’in marka tescil başvurusunu gerçekleştiren Markiz Patent, “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor" dedi.

Eğitim-Sen’de ‘okullarda hijyen’ eylemi Eğitim-Sen’de ‘okullarda hijyen’ eylemi

Meşhur kişi ve firmaların isimlerini ticari menfaat için kullanmak isteyenlerin olabildiğine dikkat çeken firma, "Yeni süreçte, akla gelebilecek her türlü eşya ve hizmetler için artık Yusuf Bey'in izni alınarak, anlaşma yapılarak pozu kullanmak durumunda kalacaklar. Haksız kazancı önlemek üzerine attığımız bir adım” diye konuştu.

Kaynak: Barış Çoban