Serin havalarda film önerisi bekleyenlere özel vizyondaki filmler Serin havalarda film önerisi bekleyenlere özel vizyondaki filmler

Haber / Aysun Koç Aydoğan

Gaziantep’te düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nde sahne alan Mersin Devlet Opera ve Balesi, La Traviata eserini sanatseverlerle buluşturdu. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından rejili konser formatıyla daha önce sahnelenip seyircilerin beğenisini toplayan ‘La Traviata’ Gaziantep’te de izleyenleri büyüledi. Opera bestecisi Giuseppe Verdi'nin ünlü eseri ‘La Traviata’ operasının rejisörlüğünü Melih Öztürk, orkestra şefliğini Davide Damiani yaptı.

La Traviata hakkında

Hayatını pervasızca partilerde eğlenerek geçirmeye adamış zengin bir kadın olan Violetta ölümcül bir hastalığın da pençesindedir. Bir partide tanıştığı Alfredo'nun kendisine ilan-ı aşk etmesiyle hayata bakışı tamamen değişen Violetta artık yaşamak için bir sebep bulmuştur. Ancak Alfredo'nun babası, Violetta gibi adı çıkmış bir kızı oğluna layık görmemektedir. Baba Germont Violetta'yı ikna ederek oğlundan ayrılmasını sağlasa da bunun ne kadar büyük bir hata olduğunu fark ettiğinde, artık her şey için çok geç olmuştur.

Muhabir: Aysun Koç Aydoğan