Haber / Gülsen Kaya

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre geçen yılın aynı dönemine göre, cirosunu yüzde 11 artırdı. Geçtiğimiz yıl ilk çeyrek döneminde 4 milyon 798 bin TL olan cirosu bu yılın aynı döneminde 5 milyon 324 bin TL olurken net kârını ise yüzde 16 artırarak 396 milyon TL olarak gerçekleştirdi.

Çimsa CEO’su Umut Zenar, ana işlerini daha küresel ve daha kârlı hale getirmek ve çimentodan yapı malzemelerine dönüşümü ve ürün çeşitlendirmesini başarıyla sürdürmek olan iki temel özelliği olan firmanın bu dönüşümde, CAC bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Zenar, “CAC, şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine, inovasyon çabalarına ve küresel pazardaki rekabet gücüne katkı sağlamaktadır. Mersin’de gerçekleştirdiğimiz kapasite artış yatırımın tamamlanması ve üretime başlamasıyla birlikte, Mersin Fabrikamız, dünyada gri çimento, beyaz çimento ve CAC üreten tek fabrika olarak konumunu güçlendirmiştir” dedi.

Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor

Eskişehir ve Afyon fabrikalarına yaptıkları yatırımlarla, 3 yıl önce, Türkiye ortalamasında olan alternatif yakıt kullanımı kapasitemizi bugün yüzde 30 seviyesine çıkardıklarını kaydeden Zenar, “2024 sonundan itibaren, Eskişehir fabrikamızın yıllık elektrik tüketiminin yüzde 25’ini ‘Atık Isı Geri Kazanımı’ ile sağlayacağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisi kullanım oranımız 2023 yıl sonunda yüzde 54 olarak gerçekleşirken, 2030 yılında bu oranı yüzde 80’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Muhabir: Gülsen Kaya