Haber / Ayşe Ay

Doğaya en az zarar veren, en az karbon ayak izi oluşturarak çekilen bir film olarak Türkiye’nin ilk sürdürülebilir yeşil filmi niteliğini de elinde bulunduran bilimkurgu yapımı ‘Bir Zamanlar Gelecek:2121’ vizyona girdi. Gelecekte yeraltında yaşamak zorunda olan bir ailenin çelişkilerini, sorgulamalarını ve isyanlarını konu alan film gerçekçi bilimkurgu özelliği ile vizyonda yerini aldı.

Vali Pehlivan, Gaziler Günü’nü kutladı Vali Pehlivan, Gaziler Günü’nü kutladı

Katıldığı uluslararası festivallerde toplam 15 ödül kazanan filmin yönetmenliğini yapan Serpil Altın, “Size filmimle uçan arabalar, uzay yolculukları, gezegenler arası savaşlar vaat etmiyorum. Karanlık bir gelecekte her şeyin değiştiği, bugün önemsemediğimiz sorunların ileride yol açacağı felaketlerin yaşandığı bir dünya ve insanlığın gelecekten gönderdiği bir mektubu sunuyorum” diyerek filmin gerçekçi yanının altını çiziyor.

Başrollerinde Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç’ın yer aldığı film bilimkurgu severlerin ilgisini çekerken, sürdürülebilir dünya fikriyle hareket ederek beğeni topladı.  

Muhabir: Ayşe Ay