Özel Haber

TBMM’de Mersin Milletvekilleri: Kocamaz kent sorunlarına hakim

Mersin milletvekillerinin yasama faaliyetlerini incelemeye İYİ Parti milletvekili Burhanettin Kocamaz ile devam ediyoruz. İYİ Parti’li vekil Mersin adına hangi çalışmaları yürüttü?

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 11,84 oy oranına ulaşan İYİ Parti bir milletvekili ile mecliste yerini aldı. Seçimler sonucu TBMM’de Mersin’i temsil edecek İYİ Parti’li isim Burhanettin Kocamaz oldu. İşte İYİ Parti’li vekilin yasama faaliyetleri:

Burhanettin Kocamaz - 28. Dönem Mersin Milletvekili (İYİ PARTİ)

20 yıl süreyle Tarsus Belediye Başkanlığı görevini yürüten Burhanettin Kocamaz, bir dönem de Mersin Büyükşehir Başkanlığı yaptı. MHP’de ayrılmasının ardından İYİ Parti’de siyasete devam eden Kocamaz, 14 Mayıs’ta Mersin milletvekili seçildi.

Kocamaz’ın yasama faaliyetleri içerisinde imzacısı olduğu 2 adet kanun teklifi bulunuyor. Bu iki teklifi avukatlık kanununda değişiklik ve vergi kanunu değişiklikleri oluşturuyor. Kocamaz’ın 99 adet yazılı soru önergesi mevcut. Bu önergelerin içeriğinde, kapatılan Tarsus Devlet Hastanesi’nin açılması, Tarsus’a spor salonu yapılması, yolsuzlukların araştırılması, Mersin’e konteyner limanı kurulması, tıbbi malzeme eksikliği sorunları, Mersin’de TOKİ inşaatları, Erdemli- Silifke otoyol sorunu gibi konular yer alıyor. Kocamaz’ın genel görüşme ya da meclis soruşturma önergeleri bulunmazken, 25 adet meclis araştırması önergesi var. Bu önergelerde öğrencilerin yurt sorunu, kamyoncuların yaşadığı sorunlar, Mersinli çiftçilerin sorunları, Tarsus’un çevre sorunları gibi konular başı çekiyor. Kocamaz’ın ilk imzacısı olduğu bu araştırma önergeleri haricinde hazırlanan 200’den fazla araştırma önergesinde imzası bulunuyor.

Mersinlilerin sorunlarının aktif olarak yasama faaliyetlerine dahil edilmesi takdir topluyor. Kent sakinleri özellikle geçim derdi konusunda yapılan faaliyetlerin devam etmesini talep ediyor.