Özel Haber

Tatilciler gözünü 2025 yılına dikti

Abone Ol

Haber / Begüm Acımış

Bu yılın yaz sezonu henüz tam olarak bitmemişken, tatilciler 2025 yılı için tatil planlarını şimdiden yapmaya başladı. Resmi ve dini bayramlarla tatillerini uzatmayı isteyen tatilciler için bu yıl biraz daha durgun geçecek gibi. Bu yıl söz konusu tatiller genellikle hafta içine denk gelirken, yine de küçük bir kaçamak da olsa tatil yapmak isteyenler için seyahat rotaları da şimdiden oluşturulmaya başladı. Obilet, 2025 yılı resmi ve dini bayramlarda kısa bir seyahat düşünenler için listesini şimdiden hazırladı.

15 gün için izin aldıklarında 2025’te 41 günü tatilde geçirebilecekler için o liste sizlerle.

1 Ocak Yeni Yıl

Tam da hafta ortası çarşamba gününe denk gelen yeni yıl tatili, gezgin ruhlar için tatile dönüştürülebilir. Hafta başı 2 gün izin alarak 5 günlük uzun bir tatile çevirebilirsiniz.

30 Mart – 1 Nisan Ramazan Bayramı 

30 Mart Pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı tatili, 1 Nisan Salı günü sona eriyor. 4 günlük ideal bir tatille yetinmeyenler haftanın kalan 3 günü için de izin alarak tatillerini 9 güne uzatabilir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yine hafta ortasına denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, hafta başı 2 gün izin alarak 5 güne çıkarılıp yeni bir şehir keşfine imkan sunabilir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Perşembe gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde günübirlik seyahate çıkarak daha önce keşfetmediğiniz yakın şehirlere doğru bir rota çizebilirsiniz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Pazartesi gününü içeren tek günlük bu tatil, hafta sonu tatiliyle birleştirilince 3 günlük kısa bir seyahate imkan sağlıyor.

6-9 Haziran Kurban Bayramı

Cumartesi günü başlayan Ramazan Bayramı tatilinde 4 günlük bir seyahat hiç de uzak ihtimal değil. Bu tatili daha uzun bir seyahate dönüştürmek isterseniz 3 gün izin alarak 9 günlük bir plan da yapabilirsiniz.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü

Salı gününe denk gelen Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde ister tek günlük tatille bulunduğunuz şehri ya da komşu şehri keşfedebilir ya da pazartesi günü izin alarak 4 günlük keyifli bir seyahate çıkabilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Cumartesi günü coşku ile kutlayacağımız Zafer Bayramının, hafta sonuna denk gelmesi, mevsim itibariyle de yazın sonunda olması nedeniyle bu tatilde yazın son günlerini kısa bir kaçamakla taçlandırabilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Çarşamba gününe denk gelen tek günlük Cumhuriyet Bayramı tatilinde ise hafta başı 2 gün izin alarak 5 günlük keyifli bir rotaya dönüştürebilirsiniz.