Özel Haber

Suwen, ilk çeyrekte 17 milyon net kar açıkladı

Abone Ol

Haber / Begüm Acımış

Türkiye’de 173 ve 9 ülkedeki 18 mağaza ve bayilikleri ile kadın iç giyim, ev giyim, plaj giyim ve çorap (KİEP) sektörünün en hızlı büyüyen markası Suwen Tekstil, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2024 ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

2024 yılının Ocak-Mart döneminde konsolide hasılatını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında artırarak 618 milyon TL’lik ciroya ulaşan Suwen, enflasyon muhasebesi düzeltmeleri öncesi verilere göre ise satışlarını ikiye katlayarak 599 milyon TL’lik ciroya ulaştı.

Operasyonel maliyetlerinde kaydettiği gelişmeler ve finansal disiplini sayesinde Suwen geçen yılın ilk üç ayındaki yüzde 44’lük brüt kar marjını yüzde 52’ye ve yüzde 9’luk Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) marjını ise yüzde 13’e çıkarttı. Şirketin konsolide FAVÖK rakamı ilk üç aylık dönemdeki güçlü gelir büyümesinin de üzerinde yüzde 74 oranında artış göstererek yaklaşık 83 milyon TL seviyesine yükseldi. Suwen, 2024 yılının ilk çeyreğinde 17 milyon TL net kar açıkladı.