Haber / Ceren Seyran İnan

TEV Yüksek Lisans ve Doktora burs başvurularında son tarih 18 Ekim TEV Yüksek Lisans ve Doktora burs başvurularında son tarih 18 Ekim

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaşları için taban ücret uygulamasının olmasını isteyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası kampanya ve çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. “Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, patronlardan ‘Söz’ aldığını söyleyerek bu söze güvenmemizi, yaşamımızı hiçbir geçerliği olmayan sözlere bağlamamızı istiyor” diyerek destek bekleyen özel sektör öğretmenleri, Bakan Yusuf Tekin’den gerçekçi adımlar talep ediyor. Daha önce taban maaş için 3 formül üzerinde çalıştıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenen öğretmenler, Türkiye Özel Okullar Derneği ile görüştüğünü hatırlatarak “Bakan Tekin öğretmenler için patronlardan söz istedi. Sözler yasaların hükümlerini yerine getiremez. Bize söz değil, yasa gerek” dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya kampanyaları ve eylemler düzenleyen sendika taban maaş uygulamasının Meclis’e getirilmesini istiyor.

Muhabir: Ceren Seyran İnan