Özel Haber

Mersinli milli atıcı madalyayı garantiledi!

Mersinli milli sporcu Yusuf Dikeç ve İlayda Tarhan, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye adına bir ilki başardı. Milli sporcular, 10 metre Havalı Tabanca Karma Takım elemelerinde ilk 2’ye kalarak madalyayı garantiledi.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Mersinli milli atıcımız Yusuf Dikeç, önceki gün yapılan karşılaşmada erkekler 10 metre havalı tabanca kategorisinde yarışmış ve finale kalamamıştı. Bugün ise 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım müsabakasında Şevval İlayda Tarhan ile takım halinde yarışan Yusuf Dikeç, toplamda kazandıkları 582 puanla olimpiyat sıralama rekorunu kırarak Sırbistan ile altın madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Millilerimiz 30 Temmuz Salı günü Türkiye saatiyle 10:30’da, Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen verilecek.

Bakandan tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milli sporcuları kutladı. Bakan Bak, “Ve Paris 2024’teki ilk madalyamızı garantiliyoruz! Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan Atıcılık 10 m Havalı Tabanca Karışık Takımımızı canı gönülden kutluyorum. Hadi sonu altın madalya olsun!” dedi.