Özel Haber

Mersin Edebiyat Sanat Kampı, sokak hayvanlarına umut olacak

Mersin’de Akdeniz Sanat Kolektifi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği Mersin Edebiyat Sanat Kampı, “Sokaklardan, doğaya tüm canlıları koruyalım” şiarıyla gerçekleştirilecek. Çeşitli aktivitelerin yer alacağı kampta bu yıl ana tema ‘Sokak hayvanlarına umut olmak’ olacak.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Kent adına çeşitli kültür sanat faaliyetlerinde bulunan Akdeniz Sanat Kolektifi, 4. Mersin Edebiyat Sanat Kampı’nı “Sokaklardan, doğaya tüm canlıları koruyalım” şiarıyla Kayrakeşlik Köyü’nde Garip Camping’te gerçekleştirecek. Ücretsiz olan kampta, birçok aktivite olacak.

Akdeniz Sanat Kolektifi üyesi Hüseyin Erdem, Mersin Haber Merkezi’ni ziyaret ederek kamp hakkında bilgilendirmeler yaptı. Sokak hayvanlarına yuva ve umut olmanın önemli olduğuna vurgu yapan Erdem, bu sebepten bu seneki kampın “Sokaklardan, doğaya tüm canlıları koruyalım” şiarıyla düzenlendiğini açıkladı.

Tüm Mersinlileri doğaya ve sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çağıran Erdem, “4. Mersin Edebiyat Sanat Kampı’nı, ‘Sokaklardan, doğaya tüm canlıları koruyalım’ şiarıyla gerçekleştiriyoruz. Amacımız herkesi sokak hayvanlarını dost edinmeye, onlara yuva ve umut olmaya çağırmak. Tüm Mersin halkını 4. Mersin Edebiyat Sanat Kampı’nı sahiplenmeye ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda olan tüm canlara yuvaya olmaya davet ediyoruz. Gelin hep birlikte canlara yuva olalım” dedi.

4. Mersin Edebiyat Sanat Kampı’nın açılış 16 Eylül 2024 günü saat 13:00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda gerçekleştirilecek.

20 ile 22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampta; Atölye, doğa sporları, söyleşi, film gösterimi, sergiler, Showlar, DJ performansı, konser, fidan dikimi, 80s 90s after party, yoga, çocuk atölyeleri, drama ve yazarlar imza günü gibi etkinlikler yer alacak.