Özel Haber

MEB Ücretsiz Yaz Okulları çalışmasını başlattı

İlkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için ücretsiz yaz kursları başlatan Milli Eğitim Bakanlığı kurs alanlarını açıkladı.

Abone Ol

Haber/ Ceren İnan

Temmuz ayının başlamasıyla il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde yaz kurslarını başlatan Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli alanlarda herhangi bir ücret olmaksızın kursiyer alımını başlattı. 29 Ağustos’ a kadar devam edecek olan yaz kursları ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için geçerli olacak. Ücretsiz yaz kursları spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim olmak üzere dört alanda yapılacak. Yaz okullarının yanında ortaokul 8, lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilecek. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde devam edecek.

Spor, bilişim, müzik ve görsel sanatlar alanlarında onlarca ders öğrencileri bekliyor

En fazla 2 alanda ders olacak şekilde tercih yapacak öğrenciler sınıflar düzeyinde oluşturulan gruplar şeklinde eğitim görecek. Spor alanını seçen öğrenciler atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, satranç gibi seçeneklerle karşılaşacak. Görsel sanatlar alanında resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık gibi seçenekler mevcutken, müzik alanında ise gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika gibi alternatifler öğrencileri bekliyor. Bilişim alanında yaz kursu almak isteyen öğrenciler ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda doküman hazırlama ve bilgisayara giriş dersleri gibi seçeneklerden faydalanacak.