Özel Haber

LGS tercih dönemi haziran sonunda başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilen ve 8. sınıf öğrencilerinin girdiği LGS sonuçları 28 Haziran günü açıklanacak.

Abone Ol

Haber / Gülsen Kaya

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan, 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı’nın sonuçlarının 28 Haziran günü açıklanmasının ardından tercih dönemi başlayacak. https://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olan sınav sonuçlarına göre tercih yapacak öğrencilerin lise eğitimi için başvuracağı okullar kılavuz ile belirlenecek. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nun yayımlanması ile başlayacak süreçle birlikte sınav sonucuna göre öğrenci alan 2 bin 492 lise arasından tercihler yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına başvuracak olan öğrenciler, yüzdelik dilimlerine göre okullara yerleştirilecek. Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise adrese dayalı sistem aracılığı ile yerleşebilecekleri okullar arasından tercihlerini yapacak. Merkezi sınava dahil olamayan öğrenciler için yerleştirme kriterleri öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı şeklinde sıralanacak.

Adaylar tercih döneminde yerleştirme puanı ile kayıt alan okullar arasından tercihlerini yapacak. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçerek, en fazla 5 okul tercihi yapabilecek. Tercihlerde, aynı okul türünden en fazla 3’ü seçilebilecek. Merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından ise en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.