Özel Haber

Klima hizmetleri bu yaz zirvede yer aldı

Abone Ol

Haber / Ayşe Ay

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bugünlerde klima montaj hizmetine olan talep de yüzde 527 arttı. Armut.com’un verilerine göre temmuz ayında klima montaj hizmeti en çok talep alan hizmet oldu. Klima gaz dolumu da en yüksek talep gören hizmetlerin bir diğer oldu. Mobil klimaların gaz dolum hizmetine talep yazın başlamasıyla yaklaşık 35 kat artarken, standart klima gaz dolumu 20 katın üzerinde artışla Temmuz ayında da en çok talep alan ikinci hizmet oldu.

Klimanın alternatifi olan vantilatör işlemleri de yine Temmuz ayında en çok hizmet alınan kategori oldu. Bakım, onarım ve tamir beklentisi ile tavan vantilatör hizmetinde de yaklaşık 20 kat artış yaşandı.

Bahçe hizmetleri de bu yazın talep edilen bir diğer hizmeti oldu. Bahçelerdeki güvenliği artırmak için tercih edilen demir çit hizmeti yaz aylarında yüzde 600 oranında arttı. Bahçeleri çimlendirme, peyzaj düzeni, bahçe bakım ve onarım hizmetlerini içeren bahçe dekorasyon hizmetleri haziran ayında yüzde 233 oranında artarken, korunak kazandırmak ve şık bir görünüm için tercih edilen bahçe duvarı kaplama hizmetlerinde de yüzde 200 oranında artış görüldü.