Haber / Alper Yetgün

Mersin’de Gaziler Günü töreni düzenlendi Mersin’de Gaziler Günü töreni düzenlendi

Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hazırlanan Karboğazı Çevre Festivali, çevreyi koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor. Birçok etkinliği doğaseverlerle buluşturacak olan etkinlik 23-24-25 Ağustos tarihlerinde Kahraman Gülek Mahallesi’ndeki Karboğazı Piknik Alanı’nda yapılıyor. Kamp alanlarının kurulduğu festivalde doğa yürüyüşleri, sabah sporları, çeşitli atölyeler yapılacak. Doğal çevrenin tahribatına ve iklim değişikliklerine de dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikte buluşan doğaseverler sıfır atık ve geri-ileri dönüşüm atölyeleri ile bilinçlenme çalışmaları yürütecek.

Festivalin açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer doğa tahribatına dikkat çekerek çevre dostu projelerin öneminin altını çizdi. Turizme açılmasını sağlayacakları bölgelerde hazırladıkları projelerin gelir kazanmaktan çok doğayı korumayı hedefleyeceğini aktaran Başkan Seçer şu sözlere yer verdi:

“Bu bölgeler yeterince turizme açılamamış bölgeler. Bağrında çok yüksek potansiyel taşıyor. Geçtiğimiz dönem bu bölgeyle ilgili çok önemli çalışmalara imza attık. 2025’in ilk aylarında proje çalışmalarını bitireceğiz. Bu bölgenin turizm master planını, kentsel tasarım planını şu anda hazırlıyoruz. Yakın bir zamanda bu bölgeyi doğa turizmine, kamp turizmine, kış turizmine açıp çok güzel konsept yapıların olduğu alanlar haline getireceğiz. Yeni yatırımlarla Mersin, Tarsus kalkınacak. Bu yatırımlar çevre dostu olmak zorunda. Bu etkinliğin de ana mottosu çevre bilincini arttırmak. Her geçen gün dünya kirleniyor. Ağaç sayısı azalıyor. Ağaç sayısı azalınca yağmur azalıyor. Toprak kaybı oluyor. Dünya süratle yoksulluğa doğru evriliyor. Artık bunlara dur demek zorundayız. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyorsak yöneticiler olarak çevreyi ön plana alan projelere imza atmamız lazım. ‘Para gelsin de nasıl gelirse gelsin’ deyip doğayı katleden projeleri reddetmeliyiz. Bütün siyasi baskılara, bütün siyasi ve hukuksal oyunlara rağmen bunların karşısında dimdik durmalıyız.”

Editör: Alper Yetgün