Haber / Gülsen Kaya

Mersin dahil olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinden gelen kadın cinayeti haberlerinin ardından sokağa çıkan kadınlar, Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleyerek sembolik olarak ayakkabılar bıraktı. Artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlar, kadına yönelik şiddeti önleyici yasaların uygulanması için bakanlığa seslendi.

Mersin Kadın Platformu: “Bu cinayetler münferit değil”

Mersin Kadın Platformu’nun “Aileyi koruyan politikalarınız kadınları öldürüyor, 6284 Sayılı Kanun’a dokunma, uygula” diyerek yaptığı çağrıyla toplanan kadınlar, “Şiddet görülen evlere ve ilişkilere hapseden politikalardan vazgeçin diyerek yasaları uygulayın” dedi.

Platform adına açıklama yapan Çiğdem Göksoy, “Geçtiğimiz günlerde farklı kentlerde 24 saatte 7, üç günde 8 kadın, erkekler tarafından katledildi. Sadece basına yansıyanları bildiğimiz bu cinayetler bile erkek şiddetinin her geçen gün nasıl tırmandığını gözler önüne sermektedir. Bu ülkede kadın katliamı var. Katledilen kadınların hepsinin evli olduğu, boşanma aşamasında olduğu ya da boşandığı erkekler tarafından öldürülmesi tesadüf mü? Tesadüf olmadığını, bu cinayetlerin hiçbirinin münferit olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni MİY, Erbaaspor hazırlıklarına başladı Yeni MİY, Erbaaspor hazırlıklarına başladı

“9. Yargı Paketi’ni geri çekin”

Kadınlar her gün şiddet gördüğü evliliklerinden çıkmaya çalışırken yasaların uygulanmadığını savunan Göksoy, “Kadına yönelik şiddet vakalarında faillerin yeterli cezayı almaması, hatta çoğu zaman cezasız kalmaları, yeni cinayetlerin önünü açıyor. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve kadınların korunması için mevcut yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“9. Yargı paketini geri çekin, hayatlarımızı pazarlık konusu haline getirmekten vazgeçin. Hayatlarımızdan, kazanılmış haklarımızdan ve 6284’ten vazgeçmeyeceğiz. Hayatlarımız kutsal ailenize, hayatlarımız torba yasalarınıza sığmaz” diyerek yasaların uygulanmasına dair taleplerini dile getiren kadınlar, “Yaşamlarımız için mücadele etmeye devam edecek ve süreci takip edeceğiz” sözleriyle eylemi tamamladı.

Muhabir: Gülsen Kaya