Haber / Begüm Acımış

Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Sağlık Bakanlığına Fahrettin Koca yerine Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ise Mehmet Özhaseki'nin yerine Murat Kurum atandı.

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanan Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi ile öne çıkmış, 31 Mart Yerel seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştu. Rakibi Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 11,5 puanlık fark attığı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü kabine değişikliği kararına göre yeniden Bakan oldu.

Kabinedeki diğer isim değişikliği ise Sağlık Bakanlığı’nda oldu. Özellikle Pandemi döneminde herkesin açıklamasını dört gözle beklediği Fahrettin Koca’nın bakanlık koltuğuna bundan sonra 2016 yılından bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürü görevini yürüten Kemal Memişoğlu oturacak.