Haber/Barış Çoban

Mersin’de, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel – İş) üyesi Yenişehir Belediyesi işçileri, geçinemediklerini duyurmak için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Adaletsizliğin gittikçe daha da büyüdüğüne vurgu yapan işçiler;  emeklerine, ekmeklerine ve alın terlerine sahip çıkacaklarını söylediler.

“Bıçak kemiğe dayandı”

İktidarın işçilerden alıp patronlara verdiğini savunan işçiler, “Durmak bilmeyen zamların ve adaletsiz vergilerin altında eziliyoruz. İşçiler, emekçiler ve emekliler yaşam savaşı verirken birileri servetine servet katıyor. Bizden alıp patronlara veriyorlar. Yoksulun cebinden zenginin kafasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp, sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar. Bizler ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini büyütüyoruz. Biz bu adaletsizliği hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, biz düşük gelirle mücadele ederken yüksek vergiler ödüyoruz. İktidar kamu kaynaklarını bir avuç sermayedara aktarırken, vergi affı ve teşviklerle onların sermayesine sermaye katarken; Bizim emeğimiz, hakkımız, alın terimiz hiçe sayılıyor. Bıçak kemiğe dayandı! Biz sustukça adaletsizlik büyüyor. Artık susmayacağız” açıklamasında bulundu.

Uğur Dündar, Cem Yılmaz’ın kapısına dayandı, o muhteşem replik yeniden gündem oldu Uğur Dündar, Cem Yılmaz’ın kapısına dayandı, o muhteşem replik yeniden gündem oldu

Kaynak: Barış Çoban