Özel Haber

İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’i ağır yaralayan sanığa 19 yıl hapis

Mersin’de geçen yıl İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’e pompalı tüfekle saldırarak amputasyon geçirmesine neden olan sanık Ersin Karakuş’a 19 yıl hapis cezası verildi.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Mersin'de 23 Ekim 2023 tarihinde İntörn Doktor Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfek ile yaralayan ve amputasyon geçirmesine neden olan saldırgan Ersin Karakuş’un ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması 12 Eylül’de 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde teknisyen olan Ersin Karakuş, İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’i pompalı tüfekle ağır yaralamış ve kaçmıştı. Sonrasında yakalanan Karakuş tutuklu yargılandı.

Cezada takdiri indirim uygulanmadı

Dün görülen davada Cumhuriyet Savcılığı’nın mütalaası ile sanık hakkında ‘kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan indirimsiz ceza talebinde bulunuldu. Dava sonucunda sanık hakkında takdiri indirim uygulanmadan 19 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dava Mersin Tabip Odası, Mersin Barosu ve Baro Kadın Hakları Merkezi tarafından takip edildi. Davayı başından beri takip eden TTB, “MTO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonumuzun takipçisi olduğu dava süreçlerinin son aşamasında mahkeme heyeti ‘kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan sanık Ersin Karakuş’u 19 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve cezada takdiri indirim uygulamadı. Bu davanın benzerlerine emsal teşkil edeceğini umuyor dayanışma ve mücadelemizde vazgeçmiyoruz” açıklamasını yaptı.