Özel Haber

Gençlerin işverenlerden beklentileri araştırıldı

Abone Ol

Haber / Alper Yetgün

Uluslararası finansal hizmetler şirketi NN Group çatısı altında faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, 'Herkes İçin İş Yaşamında Eşit Fırsatlar Programı ile Türkiye’de 15-27 yaş arası bireylere desteğini sürdürüyor. Genç Başarı Eğitim Vakfı ve Junior Achievement Europe işbirliğiyle yürütülen 'İş Yaşamında Eşit Fırsatlar’ programı kapsamında, bir rapor hazırlayarak, işveren ve gençlerin iş yaşamındaki gerekli beceri beklentilerini araştırdı.

Araştırmaya göre lise öğrencileri üniversite öğrencilerine göre girişimcilik, takım çalışması ve yenilikçi düşünceye daha fazla yatırım yapıyor. Ankete katılan gençlerden istihdam edilenlerin yüzde 41'i yarı zamanlı çalışıyor, yüzde 25'i ise staj yaparken, ankete katılan işveren grubunun da yüzde 63'ü İnsan Kaynakları departmanında çalışıyor.

Araştırmaya göre gençler maaşın yanı sıra yan haklar, aktif geri bildirim mekanizması ve ofis dışı çalışma gibi seçenekleri tercih ediyor. Kendilerini geliştirebilecekleri işleri tercih eden gençler, sorumluluk alma, analitik düşünme ve ikna becerisi gibi sosyal becerileriyle diğer adaylardan farklılaşacaklarını düşünürken, girişimcilik, zor durumlarla başa çıkma, yönetim ve karar verme becerilerinin de iş teklifi alma sürecinde etkin olduğunu düşünüyorlar.