Özel Haber

Gazze’de aşı ateşkesi

Dünya Sağlık Örgütü’nün devreye girmesiyle Gazze’de 1 Eylül itibariyle kısmi ateşkes ilan edilerek 1 milyondan fazla çocuk felci aşısı yapılacak.

Abone Ol

Haber/Ceren Seyran İnan

Dünya Sağlık Örgütü Gazze Şeridi’ne ulaşarak çocuk felci aşılaması için süreci başlattı. Gıda ve su sorunu nedeniyle artan çocuk felci ile mücadele edecek olan DSÖ, 1 milyondan fazla aşıyı Gazze’ye ulaştırdı. Hamas ile İsrail'in üçer gün insani ateşkesi kabul ettiği ve aşılama işlemlerinin yapılacağı duyuruldu.

İlk aşamada 640 binden fazla çocuğun aşılama işlemleri tamamlanacak. Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Rik Peeperkorn, Gazze için ek 400 bin dozun da yolda olduğunu açıklayarak, 1 Eylül'den itibaren sırayla orta, güney ve kuzey bölgelerde üst üste üçer gün yerel saatle 06.00-15.00 arasında ateşkes uygulanacağını, her bölgede ateşkesin dördüncü güne uzatılması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Aşılama durumuna göre ateşkesin uzayabileceği konuşulurken, BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Direktörü Mike Ryan, "Deneyimlerimizden biliyoruz ki, yeterli kapsama ulaşmak için genellikle bir veya iki gün daha eklemeye ihtiyaç oluyor" dedi.