Özel Haber

EŞİK Platformu: 2 günde en az 6 kadın cinayeti işlendi

Son günlerde yaşanan kadın cinayetleri sonrasında açıklama yapan Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) “2 günde en az 6 kadın cinayeti işlendi” diyerek artan şiddete tepki gösterdi.

Abone Ol

Haber / Begüm Acımış

Ülke çapında son günlerde yaşanan kadın cinayetlerinin ardında şiddet ve cinayetlere tepki göstererek açıklama yapan Eşitlik İçin Kadın Platformu, “Türkiye'de 2 günde en az 6 kadın cinayeti işlendi, sadece basına yansıyanları bildiğimiz kadın katliamı, cins kırım boyutlarına ulaştı” dedi.

Cinayetlerin bu derece artmasında kadın düşmanı politikaların ve ayrımcılığın etkisi olduğunu açıklayan platform, “Kadına karşı şiddeti ve ayrımcılığı körükleyerek aileyi korumak, boşanmaları önlemek gibi bahanelerle mevcut yasaları hedef gösterenlerin kadın düşmanı söylem ve politikalarından cesaret alan erkek failler, vahşice kadınları katletmeye devam ediyor” dedi.

Cinayetleri listeleyen platform, “Katilleri cezasızlıkla ödüllendirmekten vazgeçin” diyerek şu bilgileri paylaştı:

“Adana ’da Hakim Eba (23), sokak ortasında tartıştığı boşanma aşamasında olduğu Şükran Eba (19) ile kayınpederi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini tabancayla vurarak öldürdü. İzmir ’in Konak ilçesinde Fatma Kahraman, ablasının evinde evli olduğu R.K. tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Mersin 'de Bekir Aktekin (30), cezaevinden tahliye olduktan 6 gün sonra eşi Seher Aktekin'i (26) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. İzmir'in Konak ilçesinde Gülsüm M. (33), boşanma aşamasında olduğu S.M. (38) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde sokakta yürüyen Hilal Kar, kimliği belirsiz bir kişi tarafından başından silahla vurularak öldürüldü. Gaziantep 'in Araban ilçesinde 70 yaşındaki Mehmet Emin M, evinin bahçesinde tartıştığı sekiz çocuk annesi eski eşi Fatma M.'yi tabancayla öldürdü.”