Haber / Umut Çor

30 Kasım 2011'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Fethiyeli Viyolonsel Sanatçısı Benyamin Sönmez'in anısına düzenlenen Fethiye Klasik Müzik Festivali Trio Patara’nın muhteşem konseriyle sona erdi. Dünyanın ilk meclis binası olan Kaş Patara Antik Kenti Meclis Binası’nın büyüleyici atmosferinde gün batımında gerçekleşen konserde; flütte Leyla Bayramoğlu, arpta Aslıhan Güngör yer alırken, soprano olarak Simge Büyükedes izleyicileri büyüledi.

Uğur Dündar, Cem Yılmaz’ın kapısına dayandı, o muhteşem replik yeniden gündem oldu Uğur Dündar, Cem Yılmaz’ın kapısına dayandı, o muhteşem replik yeniden gündem oldu

Likya Birliği’nin ilk meclis binası olan Patara Antik Kenti’nde tarihi taşlar arasında gerçekleşen konserde Patara’yı rant simsarlarından kurtaran ve 40 yıldır yaptığı kazı çalışmalarıyla bu eşsiz meclisi insanlarla buluşturan Arkeolog Prof. Fahri Işık, Prof. Havva Işık ve genç yaşta vefat eden anısına festival düzenlenen Benyamin Sönmez’in annesi de dinleyiciler arasındaydı.

Çok sayıda yabancı turistin de ilgi ile dinlediği konserde Uzun İnce Bir Yoldayım ve Yemen Türküsü gibi unutulmaz eserleri seslendiren sanatçılara dinleyiciler de eşlik etti.

Konser sonunda sanatçılar izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.