Özel Haber

DİSK, Mersin’de miting yapacak!

DİSK, Mersin’de “Gelirde Adalet Vergide Adalet” şiarıyla bölgesel bir miting düzenleyecek.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçilerin Gebze’deki Fransa merkezli MERSEN Fabrikası’nda gasp edilen toplu sözleşme haklarını almak için başlattıkları grevin 125’inci gününde fabrika önünde bir dayanışma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Gelirde Adalet Vergide Adalet” şiarıyla mitingler düzenleyeceklerini söyledi. Çerkezoğlu düzenleyecekleri ilk miting olan ‘Akdeniz ve Çukurova Bölge Mitingi’ni, 13 Eylül’de Mersin’de gerçekleştireceklerini duyurdu.

DİSK birçok ilde eylem yapacak

Eylem planlarını açıklayan Çerkezoğlu, “Ağustos ayının son haftası, İşyerleri eylemleri yapacağız. Eylül ayının ilk haftası, tüm illerde yerel eylemler yapacağız. 13 Eylül’de Mersin’de, Akdeniz ve Çukurova Bölge Mitingi, 20 Eylül’de İzmir’de ise Ege Bölge Mitingi düzenleyeceğiz. İstanbul, Ankara ve diğer bölge mitinglerinin tarihleri ilerleyen günlerde duyurulacak.

1 Ekim sonrası TBMM’ye sunduğumuz vergide adalet yasasının geçmesi için, işyerlerinden, sokaklardan, meydanlardan üretimden gelen gücümüzü kullanmak dahil olmak üzere sesimizi yükselteceğiz” dedi.