Haber / Ceren Seyran İnan

'Savunma Sanayi Fonu' konusunda AK Parti Grubu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği yeni kanun teklifi kamuoyunda tepki yarattı. Savunma Sanayi için yeni kaynak arayışına giren hükümet başta kredi kartı kullanıcıları olmak üzere vatandaşlara ek vergi ödemeleri getirmeyi planlıyor. TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni kanun teklifine göre limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartı kullanıcılarından 'Savunma Sanayi Fonu' için yıllık 750 lira 'katılma payı' alınacak. Vergi beyannamelerinden damga vergisi tutarının yarısı, tapu ve kadastro, noter işlemlerinden maktu tutarda katılma payları alınması planlar arasında. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi aylık bülten verilerine göre birden fazla kredi kartı olanların tek kişi sayıldığı hesaplamaya göre 37,9 milyon kişinin kredi kartı bulunuyor. 100 bin TL ve üzerinde limit sahibi olan kredi kartı kullanıcılarının sayısı ise, 61 milyon 955 bin 106 olarak biliniyor.

KESK’li kadınlardan Uluslararası Kız Çocukları Günü’nde açıklama KESK’li kadınlardan Uluslararası Kız Çocukları Günü’nde açıklama

“Kart borçlarının faizlerini silin”

'Savunma Sanayi Fonu' adı altında vatandaşlardan katılma payı alınmasına dair kanun teklifine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, milyonlarca insanın kredi kartlarının asgari ödemesini dahi yapamadığını söyledi. Vatandaşların yoğun kredi kartı borçlarını hatırlatan Başarır, “Milyonlarca insan kredi kartlarının asgari tutarını bile ödeyemezken, bir de bunun üstüne vergi adı altında ek bir haraç yüklemek en hafif tabirle utanmazlıktır. Eğer biraz onur ve vicdanınız kaldıysa, vatandaşın 3.6 trilyon liraya ulaşan kredi ve kredi kartı borcunun en azından son üç aylık faizlerini silin.” dedi.

Muhabir: Ceren Seyran İnan