Özel Haber

Başarır’dan Kılıçdaroğlu’na açılan davaya tepki

MHP’li vekillerin önceki eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı dava hakkında konuşan Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “korkakça bir girişimdir” dedi.

Abone Ol

Haber/Ceren Seyran İnan

MHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu’nun 2022’de yaptığı şikayet sonrası eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla dava açıldı. 2 ila 3,5 yıl arasında hapis cezası istemi bulunan davada ‘siyasi yasak’ da konuşuluyor. Çeşitli haber programlarında ve toplantılarda yaptığı konuşmaların delil gösterildiği davada Kılıçdaroğlu’nun ‘suç ve suçluyu övdüğü’ iddia edildi.

Başarır’dan 'korkakça' tepkisi

Kılıçdaroğlu için açılan dava hakkında konuşan Ali Mahir Başarır, “7'nci Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, görev yaptığı süredeki söylem ve eylemleri sebep gösterilerek siyasi yasak istenmesi, hukuk ve demokrasi düşmanlarının korkakça bir girişimidir” dedi. Davayı ve süreci hukuk tanımazlık olarak tanımlayan Başarır, “Bu ülkenin gerçek vatanseverleri olarak, bu hukuk tanımazlığa asla geçit vermeyeceğiz! Davası hak, hukuk, adalet olan hiçbir Cumhuriyet Halk Partili korkmaz, sinmez!” ifadelerini kullandı.