Özel Haber

“Ama yine de iyi ilerledim” sözüyle viral olan minik Poyraz: “Roblox'un kapatılmasını onaylamıyorum”

Geçtiğimiz aylarda “Ama yine de iyi ilerledim” sözüyle sosyal medyada viral olan minik Poyraz, Instagram'dan sonra Roblox'un da erişime engellenmesine tepki gösterdi.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) dün resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Roblox'un erişime engellendiğini duyurdu.

Alınan kararda Roblox erişim engeli için ‘roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6.Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir’ ifadeleri kullanıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, Roblox’un çocuk istismarına neden olacak içerikler içerdiği için erişime engellendiğini duyurdu.

Böylelikle Türkiye'de Watpadd ve Instagram'ın ardından Roblox'a da erişim engeli getirilmiş oldu.

Instagram’ın ardından Roblox’unda erişime engellenmesi özellikle çocuklar tarafından sosyal medyada büyük tepki çekti.

Minik Poyraz’dan Roblox’un kapatılmasına tepki

Geçtiğimiz aylarda öğretmeninin paylaştığını bir videoda “Ama yine de iyi ilerledim” sözüyle viral olan minik Poyraz’da Roblox’un erişime engellenmesine tepki gösterdi. Bir video paylaşan minik Poyraz, Roblox’u 2 yıldır oynadığını belirterek, “Instagram'dan sonra Roblox'un kapatılmasını hiç onaylamıyorum” diyerek yetkililere seslendi.

Minik Poyraz, “Instagram'dan sonra Roblox'un kapatılmasını hiç onaylamıyorum. Kesinlikle. Türkiye’nin yetkilileri lütfen açsın onu. Ben o oyunu 2 yıldır oynuyorum. Lütfen açın” dedi.