Özel Haber

2023’te Türkiye’de 343 şirket iflas etti

Abone Ol

Haber / Alper Yetgün

Türkiye’de faaliyetleri CRIF Grubu bünyesinde yer alan Dun & Bradstreet, “2023 Küresel İflas Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, 2023 yılında incelenen 45 ülkenin yüzde 50’sinde şirket iflaslarında yüksek oranda artış yaşanırken, Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı 11 ülkede ise şirket iflaslarında düşüş yaşandı.

Geçen yıl küresel anlamda yaşanan iflaslardaki artışta; salgın sonrası normalleşme süreci, sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranlarının uzun süreli baskısı, zayıf küresel talep gibi olumsuz birçok faktörün etkisi bulunuyor.

ABD, Kanada, Polonya, Hindistan ve Hollanda başta olmak üzere 20 ülkede, 2023 yılında bir önceki yıla göre şirket iflaslarının yüzde 12 olan küresel ortalamanın üzerine çıktığına dikkat çekildi. ABD, 2023 yılında bir önceki yıla kıyasla şirket iflaslarında yüzde 79 artışla incelenen ülkeler içerisinde birinci sırada bulunuyor.

Türkiye’de ise 2023 yılında şirket iflaslarında yüzde 19 azalma yaşandığı gözlenirken, CRIF İzleme Servisi tarafından, ticari sicil verileri ve Ticaret Sicil Gazetesi’ne yansıyan değişikliklerin detaylı incelenmesiyle oluşturulan analize göre, geçen yıl toplamda 343 şirket iflas etti.