Haber / Ceren Seyran İnan

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Toroslar Belediyesi’nin 2025-2029 dönemini kapsayacak Stratejik Planlaması için yaptığı teknik çalıştay çeşitli sivil toplum örgütleri ve kuruluşlardan katılımcılarla yapılıyor. 10’dan fazla konu başlığını içeren çalıştayda, masa alanlarına göre Toroslar ilçesinde gözlemlenen sorunlar, belediyenin hedeflemesi gerekenler, yapılması istenen projeler ve etkin çözüm yöntemleri konuşuldu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştaya katılan Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da çalışmaları takip ederek, katılımcıları selamladı.

D1F3695E F2Ac 42D4 9A25 Ba8A8D0Ae0Aa

“Ortak akılla kolektif üretimi gerçekleştireceğiz”

Toroslar ilçesinin yıllar boyunca ihmal edildiğini ve yeterince değerlendirilmediğini dile getiren Başkan Yıldız, “Bir kent için söz kurulacaksa, bu sözü kuracakların özeti burada oturuyor. Bu toplantının bileşenleri bu kent için söz söyleyecek olanlar. Teknik anlamda söz söyleyecek olanlar bu salonda toplandı. Biz buraya sizleri dinlemeye geldik. Çıktığımız günden beri tek şey söylüyoruz. Ortak akıl, kolektif üretim. Bunun olabilmesi için de bunun gibi çalıştayların yapılması gerekiyor. Başarılı bir stratejik plan oluşturacağız. Bu kentte Toroslar için kim söz söylemek istiyorsa tamamını dinlemek için bir çalışma grubu oluşturmaya çalıştık. Belli mesafeleri katettik. Ortak akıl için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra açığa çıkacak aklın kentin yönetimine sirayet edebilmesi için, kolektif üretimin oluşması için her birinizin tek tek emeğinin Toroslar Belediyesi’nin üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Dd5C3Ab7 Ff6B 43D3 9366 78178C397F52

Muhabir: Ceren Seyran İnan