Özel Haber

Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası açıldı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yer alan Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla açıldı.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in Bozyazı ilçesinde yer alan Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası açılışına katıldı.

Açılışa Aydıncık Kaymakamı Bilal Bozdemir, Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Halil Müftü ve jandarma personeli de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşma yapan Vali Pehlivan, şunları söyledi:

“Bugün mesaimize İl Jandarma Komutanlığımızın bir faaliyetiyle başlamıştık. Yapılan yeni düzenlemelere göre Jandarmamız, ülke genelinde otoyolların tamamına yakınında hem trafik hem asayiş sorumluluğunu üstlendi. Bugün İl Jandarma Komutanlığında yaptığımız törende yeni görevlendirilen personelimizi ve araçlarıyla birlikte görev yerlerine uğurladık.

Emniyet, asayiş, güvenlik ve bu başlıklar altındaki bütün hizmetler vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması adına ziyadesiyle büyük öneme haizdir. Bu hizmetleri kolluk birimlerimiz marifetiyle yerine getirmekteyiz.

Bu kapsamda, gerek Jandarma teşkilatımızın gerek Emniyet teşkilatımızın ve mavi vatanda da Sahil Güvenlik teşkilatımızın önemli vazifeleri bulunmaktadır. Nasıl ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yurdumuzun savunmasında, sınır boylarında cansiperane mücadele ediyor, aynı şekilde iç güvenliğin sağlanması, terörle mücadeleden, narkotikten, kaçakçılıktan, trafik hizmetlerine kadar bütün bu hizmetlerin yerine getirilmesinde de kolluk birimlerimiz, Jandarmamız, Emniyetimiz, Sahil Güvenliğimiz canla başla mücadele etmektedir. Önleyici kolluk hizmetleri bağlamında mülki görevler, idari görevler; Suça ve suçluya karşı ise adli görevler icra etmektedir.

Jandarmamız, kırsalda en uç noktalarda, yurdumuzun dağında, taşında, yaylasında, mezrasında, köyünde her yerinde var olan bir teşkilatımızdır. Her geçen gün imkanları, diğer güvenlik birimlerimiz de olduğu gibi hem teknolojik donanımı hem personel sayısı ve hem de hizmet kapasitesi artmakta, fiziki şartları iyileşmektedir.

Bugün açılışı yapacağımız Bozyazı Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı binamız; Jandarmamızın gelişim süreci içerisinde, Bozyazı İlçemizde vatandaşlarımıza çok daha nezih ortamlarda, çok daha güzel ortamlarda ve gelişen imkanlarla hizmet sunma anlayışının bir örneğidir. Burada görev yapacak arkadaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi 5 mahallemizde vatandaşlarımızın yanında, yakınında olacaklardır. Sığınılacak güvenli kapı ve güvenli liman olarak onlara ihtiyaç anında devletimiz ve milletimiz adına gerekli hizmetleri sunacaklardır.

Güvenlik hizmetleri yoğun, meşakkatli, fedakarlık gerektiren bir hizmet alanıdır. Bu uğurda görev şehitlerimiz, gazilerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümüne yaklaştığımız bugünlerde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dünden bugüne vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, şanlı bayrağımızın gönderde nazlı nazlı, ilelebet dalgalanmasını temin etmek için göğsünü siper eden, canını veren bütün Şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum.

Aynı şekilde Şehitlerimizin yol arkadaşı, gazilerimizin ebediyete irtihal edenlerini rahmetle, hayatta olanlarını saygıyla, şükranla yad ediyorum.

Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Dün onlar mücadele ettiler. Kimi canını feda etti. Kimi kanını akıttı. Kimi emekli oldu emeklilik hayatını yaşıyor. Kim terki diyar etti ebediyete irtihal etti ve onlardan bu kahraman kardeşlerimiz bayrağı teslim aldılar ve hem şanlı bayrağımızı hem de hizmet bayrağını en yukarıda tutmak suretiyle kendilerinden sonra gelecek olan mesai arkadaşlarına devredeceklerdir.

Bütün güvenlik birimlerimizin mensuplarıyla gurur duyuyoruz. Onların başarısı, ülkemizin başarısıdır. Onların başarılı hizmeti ülkemizin çok daha güvenli olması anlamına gelir. Hepsine ayrı ayrı üstün vazifeler, üstün başarılar temenni ediyorum. Bu binanın yapımına İl Jandarma Komutanımız Tuğgeneral Ercan Atasoy’un bizzat ilgi gösterdi. Kısa süre içerisinde hem kamu kurumlarının harekete geçirilmesi hem de hayırseverlerimizin buraya katkısının yönlendirilmesi konusunda emekleri oldu. Komutanımıza teşekkür ediyorum.

Buraya katkı sağlayan hem kamu kurumlarımıza hem de hayırseverlerimize aynı şekilde teşekkür ediyorum. Bu binamızın Bozyazı İlçemize, hizmet edeceği vatandaşlarımıza, mahallelerimize, ilimize, Jandarma teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy da bir konuşma gerçekleştirdi.

Bozyazı İlçe Müftüsü Yakup Avcı’nın dua okutmasının ardından açılış kurdelesi Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet ile birlikte kesildi.