Haber / Ceren Seyran İnan

14 Mayıs Genel Seçimleri’ne CHP listelerinden dahil olan DEVA Partisi Mersin’de 1 milletvekili çıkarmaya hak kazandı. Mehmet Emin Ekmen 28. Dönemde Mersin milletvekili olarak mecliste yerini aldı. İşte DEVA Partili vekilin yasama faaliyetleri:

Mehmet Emin Ekmen - 28. Dönem Mersin Milletvekili (DEVA Partisi)

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

AK Parti döneminde Batman teşkilat sorumluluğu ve milletvekilliği görevlerini yürüten Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Ekmen’in ilk imzacısı olduğu 7 adet kanun teklifi bulunuyor. Bu kanun teklifleri arasında Tarım kanunu değişiklikleri, MEB kanunları, Özel öğretim kanunları gibi konular mevcut. Ekmen’in pandemi dönemi, Suriyeli mültecilerin bilgilerinin sızdırılması, İsrail ile ticari ilişkiler, limon üreticilerinin sorunları gibi konularda 35 yazılı soru önergesi bulunuyor.

Mersinliler milletvekillerinden kent temsiliyeti konusunu öncelikli kılmalarını talep ediyor. Mersin’in sorunlarının ve taleplerinin kürsüde ön plana çıkarılması beklentiler arasında.

Muhabir: Ceren Seyran İnan