Haber / Ceren Seyran İnan

14 Mayıs Genel Seçimlerinde AK Parti, Mersin’de yüzde 24,96 oy alarak 3 milletvekili çıkarırken, artı olarak aynı listede yer alan HÜDA-PAR’da bir milletvekili kazandı. 28. Yasama yılında Mersin’den Ali Kıratlı, Nurettin Nebati ve Havva Sibel Söylemez AK Parti Milletvekili olarak yer aldı. İşte AK Parti Milletvekillerinin Meclis performansları:

Ali Kıratlı – 28. Dönem Mersin Milletvekili (AK Parti)

MEB açıkladı: Hangi okullarda ders süreleri düşürülecek? MEB açıkladı: Hangi okullarda ders süreleri düşürülecek?

Daha önce AK Parti Mezitli İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ali Kıratlı çeşitli çalışmalar ve kürsü konuşmalarıyla Mersin temsilcisi olarak TBMM’de yerini aldı. Kıratlı, hazırlanmış 12 AK Parti kanun teklifine imzacı olarak katıldı. Bu kanun teklifleri arasında tüketici kanunu değişiklikleri, TSK personel kanunu, Medeni Kanun değişiklikleri, turizm kanunları gibi alanlarda yapılan çalışmalar yer alıyor. Kıratlı’nın ilk imzacısı olduğu kanun teklifi bulunmuyor. Aynı zamanda meclis kayıtlarında sahibi olduğu yazılı soru önergesi, meclis araştırma önergesi, genel görüşme teklifi bulunmuyor.

Nurettin Nebati - 28. Dönem Mersin Milletvekili (AK Parti)

24 ve 26. Dönemlerde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Nurettin Nebati, 2 Aralık 2021- 3 Haziran 2023 tarihleri arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı. 28. Dönemde Mersin milletvekili seçilen Nebati’nin ilk imzacısı olduğu ya da imzacı olarak katıldığı kanun teklifi bulunmuyor. Nebati’nin aynı zamanda ilk imzacısı olduğu ya da katılım sağladığı araştırma önergesi, soru önergesi, meclis araştırması, meclis soruşturması teklifi bulunmuyor. Seçimler döneminde Mersin’de çalışma yürüten Nebati’nin TBMM’de Mersin adına faaliyette bulunmaması tepki çekiyor.

Havva Sibel Söylemez - 28. Dönem Mersin Milletvekili (AK Parti)

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Havva Sibel Söylemez’in 28. Dönemde ilk imzacısı olduğu kanun teklifi bulunmuyor. Söylemez, hazırlanmış 15 AK Parti kanun teklifine imzacı olarak katıldı. Bu teklifler arasında sağlık kanun değişiklikleri, turizm kanun değişiklikleri, işsizlik sigortası değişiklikleri gibi alanlarda çalışmalar yer alıyor. Söylemez’in ilk imzacısı olduğu ya da katılım sağladığı araştırma önergesi, soru önergesi, meclis araştırması, meclis soruşturması teklifi bulunmuyor. Söylemez’in de TBMM’de Mersin adına çalışmalarda bulunmaması tepkiyle karşılanıyor.

AK Parti Milletvekillerini seçim döneminde birçok vaat ve söze imza atmasına karşın parlamentoda faaliyetlerinin bulunmaması, kürsü konuşmalarında Mersin’in sorunlarını dile getirmemeleri Mersinliler nazarında eksik olarak görülüyor.

Muhabir: Ceren Seyran İnan