Haber / Begüm Acımış

Yurtdışında tatil yapmak isteyip vize engeline takılanlar için Türkiye’nin lider seyahat sitesi Enuygun’un vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler listesi hazırladı. Ekonomik ülkeler arasında yer alan bu ülkeler hem deniz hem de kültür tatili yapmak isteyenler için mükemmel bir fırsat.

İşte o rotalar…

Üsküp

Makedonya, vizesiz ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin başkenti olan Üsküp zengin tarihiyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Doğa severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden Matka Kanyonu ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Priştine

Bir diğer rota Kosova. Balkanların kalbi sayılan Kosova, özellikle tarihe yolculuk yapmak isteyen misafirlerini ağırlıyor. Başkent Priştine, canlı kültürel etkinlikleri ve hareketli gece hayatıyla dikkat çekerken, tarihi şehir Prizren, Osmanlı döneminden kalma mimarisi ve dar sokaklarıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Sırbistan

El değmemiş yemyeşil doğası, kültürel zenginlikleri ve tarihe ışık tutan geçmişiyle her sene binlerce turistin uğrak yeri Sırbistan. Ülkenin başkenti Belgrad, hareketli gece hayatı ve tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Belgrad Kalesi, Taş Meydan, Belgrad Ulusal Tiyatrosu ve Belgrad Cumhuriyet Meydanı gibi tarihi ve kültürel noktalar, kentin zengin geçmişini ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Bosna Hersek

Bosna Hersek, tarih kokan Arnavut kaldırımlı sokakları, nefes kesici doğası ve misafirperver halkıyla son zamanlarda seyahat severlerin uğrak yeri. Osmanlı döneminden kalma camilerden, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan köprülere, dağların eteklerindeki kasabalardan, nehir kenarındaki köylere kadar birçok gezilecek yeri olan Bosna Hersek, tarih ve kültür turlarının değişmez adreslerinden biri.

Gürcistan

Gürcistan da tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce kişiyi ağırlayan ülkede, Kura Nehri'nin kenarına kurulan başkent Tiflis, Sovyet döneminden kalma mimari eserler, mağaraların içerisine inşa edilen antik kaya şehirleri ve daha birçok muhteşem noktaya ev sahipliği yapıyor. Tiflis'in eski şehri, dar sokakları, renkli balkonlu evleri ve tarihi hamamları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Kotor

Avrupa’nın saklı cenneti Kotor da vizesiz gezilebilecek ülkeler arasında. Kotor’un görülmeye değer en etkileyici yapıları arasında şehir surları, Aziz Tryphon Katedrali, Aziz Luka Kilisesi ve Denizcilik Müzesi bulunuyor. Sokak arası meydanları, kiliseleri, katedralleri ve film seti gibi sokaklarıyla büyüleyici atmosfere sahip bölge, turkuaz sularıyla deniz tatili için de ideal rota oluyor.

Editör: Begüm Acımış