Haber / Begüm Acımış

Türkiye’de yükselen enflasyon giyim sektörünü de etkiledi. Yükselen elbise fiyatları nedeniyle maddi durumu iyi olmayan kimi vatandaşlar ikinci el elbise almak zorunda kalıyorlar.

Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor

Mersin çarşı merkezinde ikinci el elbise satan esnaf Şemsettin Çınar, konuyla ilgili Mersin Haber Merkezi’ne konuştu.

Sıfır elbise fiyatlarının artmasından dolayı ikinci el elbiselere büyük bir ilginin olduğunu belirten Çınar, “Yıllardır ikinci el işini yapıyorum. Şu sıralar ekonomik güç çok zayıf olduğu için millet gidip mağazalardan elbise alamıyor. Bende bunu gözeterek ikinci el satmaya karar verdim. Son dönemlerde özellikle sıfır elbise fiyatlarının çok yükselmesinden dolayı ikinci el elbiselere yönelik ilgi arttı. Her gün ikinci el elbisesi bakmaya gelen insanlar var. Yaz veya kış fark etmeksizin insanlar gelip ikinci el elbise alıyorlar. Çok normal karşılıyoruz. İnsanlar ne yapsın? Sıfır elbiseler gerçekten çok pahalı duruma gelmiş” dedi.

İkinci el elbise dahi alamayacak durumda insanların olduğuna dikkat çeken Çınar, durumu hiç olmayan insanlara ikinci el elbiseleri ücretsiz verdiğini söyledi.

İkinci el elbise konusunda Suriyelilerin Mersin’de bir pazar kurduğunu ve bu işten çok para kazandıklarının bilgisini veren Çınar, Suriyelilerin Mersin Serbest Bölge’den ikinci el elbise getirip sattığını kaydetti.