Haber / Ceren Seyran İnan

Her yaşta dengeli ve sağlıkbeslenmek büyük önem taşır. Protein ağırlıklı beslenme özellikle büyüme çağındaki çocuklarda olması gereken bir yöntemdir. Çocukların özellikle okullarda tükettikleri besinler de ilerleyen dönemlerdeki sağlıklı ve dengeli birer birey olmaları açısından önemlidir. Okul çağındaki hatalı beslenme alışkanlıkları yetişkinlikte diyabet ve kalp damar hastalıkları gibi bazı kronik hastalıklara da zemin hazırlayabiliyor. Bu noktada okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıklarını düzenlemek ve sürekli kontrol etmek gerekir.

Anne ve babalara çocuklarının yeterli ve düzenli beslenme alışkanlıklarını kazandırmaları için yapmaları gereken birkaç tavsiye sizlerle…

Okul çağı çocukların kemik gelişimi için süt, yoğurt, peynir ve kefir gibi kalsiyumdan zengin besinleri tükettiğinden emin olun.

Demir eksikliği de bir diğer önemli faktör. Demir eksikliğinin neden olduğu anemi çocuklarda büyüme ve gelişmeyi yavaşlatabilirken, zihinsel gelişimini ve bunun sonucunda okul başarısını olumsuz etkileyebiliyor. Demir kırmızı et ve kümes hayvanlarının etinde bulunur.

Paketli gıda tüketimi, düzenli ve dengeli öğünlerin yapılmaması durumunda çocuklarda obezite riski artıran en önemli etken. Çocuklarınızı zamansız ve sağlıksız atıştırmalıklardan uzak tutun.

Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi sağlayan en önemli besin protein. Çocuğunuzun öğünlerine bakliyat, beyaz et, kırmızı et ve yoğurt gibi seçeneklerini ekleyin

Hava kirliliği meme kanserine yol açıyor Hava kirliliği meme kanserine yol açıyor

Günlük yeteri kadar su aldığından emin olun.

Muhabir: Ceren Seyran İnan