Özel Haber

Sağlık emekçilerinden vergide adalet talebi

Sağlık emekçileri vergide adalet talepleri için ses çıkardı. Yoksulluğun giderilmeden toplumun sağlıklı olmayacağını söyleyen Tarsus Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Rişvanoğlu, milletvekillerine seslenerek talepleri için destek istedi.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Dev Sağlık-İş, Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Aile Sağlığı Çalışanları Derneği Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Tabip Sen Mersin Şubeleri, Tarsus Devlet Hastanesi Acil Giriş Önünde toplanarak “Vergide adalet” talepleri için basın açıklaması gerçekleştirdi. Sağlık emekçileri adına açıklamayı okuyan Hekim Birliği Sendikası Tarsus Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Elvan Endoğru Rişvanoğlu milletvekillerine seslenerek, sağlık çalışanlarının aylardır dile getirdiği vergide adalet talepleri için destek beklediklerini söyledi.

“Yoksulluğa karşı mücadele mesleki sorumluluğumuzdur”

Hekim Birliği Sendikası Tarsus Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Elvan Endoğru Rişvanoğlu, sağlık çalışanlarının 30 haftadır çalıştıkları sağlık merkezleri önlerinde vergide adalet istemeye devam ettiklerini ifade etti.

Yoksulluğun giderilmeden toplumun sağlıklı olamayacağını belirten Rişvanoğlu, “TBMM’nin yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte, milletvekillerinden gelirde ve vergide adalet için çaba göstermesini ve yasal düzenlemeler yaparak çalışanların vergi oranlarının düşürülmesini bekliyoruz.

Yoksulluk giderilmeden toplum sağlıklı olmaz. Yoksulluğa karşı mücadele mesleki sorumluluğumuzdur.

Beslenme, barınma, çevre gibi haklarının yanı sıra, ruhsal ve sosyal ihtiyaçlarını yeterince karşılayamayan milyonlarca insanın sağlığını koruması, hastalıklarının sağaltılması ve sağlıklı yaşam sürmesinin derin yoksulluk koşulları altında zor olduğunu aylardır söylüyoruz. Toplumun sağlığı için çaba sarf ederken; her gün şahit olduğumuz derin yoksulluğa karşı sözümüzü söylemeye, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye, vergide ve gelirde adalet mücadelesine devam ediyoruz.

Şehir hastanelerini yapan şirketlere haksız adaletsiz ödemler, yüksek faiz ve kamuda israf sürüyor; çalışanlar fakirleşiyor” dedi.

Sağlıkçılar mücadeleleri için destek bekliyor

Halkın gittikçe yoksullaştığını açıklayan Rişvanoğlu, milletvekillerine şu şekilde seslendi:

“TBMM’de bulunan 15 partinin 593 milletvekiline sesleniyoruz: Bu duruma seyirci kalmayın. Halkın dayanacak hali kalmadı. Bu yoksulluğun toplumumuzda yaratacağı sağlıksızlıktan hepimiz sorumluyuz. Çabalarınızı ve desteğinizi bekliyoruz. Talebimizi 30’uncu haftada yineliyoruz: Yüzde 35 vergi kesintisini kabul etmiyoruz. Adaletsiz vergi uygulamasına karşı her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisi talebimizi yineliyoruz.

Aile hekimliği çalışanları ve tüm sağlık çalışanları olarak 30 haftadır sürdürdüğümüz ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerimizi, her çarşamba olduğu gibi, taleplerimiz karşılanana dek sürdüreceğiz.

Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için mücadelemiz devam edecek. Bu mücadeleye destek çağrımızı toplumun her kesimine yapıyoruz.”