Özel Haber

Politik rapin öncülerinden biri olan Mersinli Rapçi Saian’dan yeni albüm

Türkiye’de politik rapin öncülerinden biri olan Mersinli rapçi Saian Sakulta Salkım, Köst ile ortak grubu olan Otonom Piyade adı altında “Kuzuların Sessizliği” isimli yeni bir albüm yayınladı. Albümde sık sık politik göndermeler ve sistem eleştirileri yer alıyor.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Politik rapin Türkiye’deki öcülerinden Saian Sakulta Salkım mahlasıyla tanınan Mersinli rapçi Necati Güney Erkurt, Köst mahlasıyla tanınan Yusuf Yıldırım ile ortak projeleri olan Otonom Piyade adı altında “Kuzuların Sessizliği” isimli yeni bir albüm yayınladı. Kuzuların Sessizliği albümünde toplam 6 şarkı yer alıyor. Şarkıların isimleri şöyle:

“La havle vela boom bap, Mevlana kıskacı, Nau nau, Skool of hard knockz, Cim karnında bir nokta, Hiphop.”

Genelde politik rap yapan ikili daha öncede 3 tane ortak albüm yayınlamıştı. Daha önceki albümlerinde olduğu gibi Kuzuların Sessizliği albümünde de sık sık politik göndermeler yapan rapçiler, albümde yer alan şarkılarında; Emekten, işçiden, sömürüden, ekonomiden, uyuşturucudan, Siyasal İslam’dan, yolsuzluktan, talandan, çocuk istismarından, taciz/tecavüzden, hukuktan, adalet sisteminden ve tarikatlardan söz ediyorlar.

Saian kimdir?

Saian Sakulta Salkım mahlaslı tanınan Türk rap sanatçısı ve söz yazarı Necati Güney Erkurt, 1 Aralık 1983 yılında Mersin’de doğdu. Saian, kendisi gibi rap sanatçısı ve söz yazarı olan Patron mahlaslı Ege Erkurt’un ağabeyidir. Araları çok iyi olan abi-kardeşin ortak yaptığı birçok şarkı var. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Deniz Mühendisliği bölümünden mezun olan Saian, 1994 yıllarında rap müziğe İslamic Force ve Fuat Ergin sayesinde ilgi duymaya başladı. İlk albüm kayıtlarını 2003 yılında amatör olarak yapmaya başlayan Saian’ın çok fazla şarkısı var. Çoğunlukla popülariteden uzak, politik rap yapan ve ciddi bir dinleyici kitlesi bulunan Saian, Türkiye’de politik rapin öncülerinden biri olarak kabul görülüyor. 2009 yılında Karaçalı ile birlikte "Battle Royal" isimli ilk albümünü yayınlayan Saian’ın, Köst ile birlikte Otonom Piyade adı altında çıkardığı son albümü olan “Kuzuların Sessizliği” ile birlikte toplamda 14 albümü bulunuyor.