Haber / Umut Çor

Whatsapp Image 2024 07 29 At 21.06.56 (1)

Tarihsel olarak büyük öneme sahip, kültürel ve doğal güzellikleriyle göz dolduran Patara’da yapılan Medusa Cafe-Camping işletmesinin 35. yıl kutlama etkinlikleri zengin içeriği ile katılımcıları etkiliyor. Tarihi eserleri ve kalıntıları ile ziyaretçilerini geçmişin izleriyle buluşturan Patara, Likya kentlerinden biri olarak büyük öneme sahip. İşletme sahibi Pamir Yılmaz, 35 yıldır Patara’da yaşadığını ve bu güzelliklerle yaşamanın herkese nasip olmayacağını belirterek, “35 sene önce burada işletmemi açtığım zamanlardan kimse burada kalmadı. Benim burada kalmamda en büyük neden buranın kültürel ve doğal değerlerini öğrenmem. Hocalarım sayesinde buranın değerlerinin farkına vardım. Bu tarih ve doğal güzellik üzerinde herkese nasip olmuyor” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 21.06.55

The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi

Uzun yıllardır Patara’nın kültürel ve tarihi özelliklerinin değerinin anlaşılması için çalışmalar yapan Yılmaz, aynı zamanda çevre kirliliği ile de mücadele konusunda da bölgeye katkı sunuyor. 35. yıla özel yaptıkları programla yerel halka ve dışarıdan gelen katılımcılara bu değeri aktarmayı amaçlayan Yılmaz, etkinlikler boyunca söyleşilerin, sunumların, gezilerin yapılacağını ifade ediyor. Etkinlikler boyunca çeşitli alanlardan uzman kişiler ve hocalardan katkılar alacak olan programda şehir planlamaları hakkında da önemli adımlar atılacak. Etkinlikler hakkında bilgi veren Yılmaz, “Medusa Cafe-Camping olarak düzenlediğimiz bu etkinliklerde amacımız Patara’nın doğal, kültürel ve tarihinin hocalarımız tarafından anlatılması. Çevre kirliliğine değinen bir Karagöz oyunumuz oldu. Aynı zamanda katılımcıların ören yerinde hocalarımız eşliğinde gezi düzenledik. İkinci günümüz ise yörenin planlanması, çevre sorunlarıyla ilgilenilmesi için etkinlikler yapılacak. Çeşitli alanlardan hocalarımız doğanın korunması, şehir planlaması ve geliştirme konularında sunumlar yapacak” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 21.06.54 (1)

Patara Kültür ve Turizm Derneği ve Kaş Turizm ve Kültür Derneği ile işbirliği içinde olduklarını ifade eden Yılmaz, “Patara’ya iyi ki gelmişim. Böyle bir kültür ve doğa ile yaşamak büyük bir şans. Ömrüm el verdiğince burada yapacağım. İsterim ki burada yaşayan insanlar tüm bu değerlerin farkında olsunlar” diyerek duygu ve düşüncelerini aktardı.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 21.06.56

Etkinlerin ilk günü Antalya Bilim Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Koçak’ın eşliğinde kazı alanlarında yapılan ve tarihsel yolculuğa çıkaran gezi ile tamamlanırken, çevre kirliliğine değinen Karagöz orta oyunu ile de katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı. Etkinlikler ikinci gününde çeşitli alanlardan uzmanların yapacağı söyleşiler ve sunumlar ile devam edecek.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 21.05.07

Editör: Umut Cor