Özel Haber

Öğrencilerin toplumdaki rolü ve mesleki gelişimleri desteklenmeli

Mersin Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Horizon Europe Programe Call Projesi’nde, öğrencilerin toplumdaki rollerinin güçlendirilmesine katkı sağlamanın önemi konuşuldu.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Avrupa Komisyonu Horizon MSCA 2024-2025 çağrısı kapsamında yürütülen “Vatandaşlar İçin Araştırmacılar Gecesi ve Bilim Sanat Merkezleri İçin Araştırmacılar Buluşması Projesi” açılış töreni gerçekleştirildi. “Türkiye Yüzyılının Maarif Modeli'ne katkı sağlayacak” denilen projenin açılışına, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Dairesi Şube Müdürü Muhittin Delihasan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen, İl Milli Eğitim Şube müdürleri Hasan Topal ve Adem Aslan katıldı.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerinin tamamında her yıl aynı gün araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirmeyi ve gençleri bilime teşvik etmeyi amaçlayan bu etkinlik Avrupa Birliği'nin en prestijli araştırma ve inovasyon programlarından biri olan 'Horizon' çerçevesinde düzenlendi.

'Horizon' çerçevesinde gerçekleştirilen European Researchers' Night etkinliği ise her yıl Eylül ayının son Cuma günü ve 7 coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirilmek üzere planlanıyor. “Researchers at Schools" adı verilen ve sene boyunca sürecek etkinliklerle eğitim ve araştırma arasındaki etkileşimi artırma hedefleyen projeyle, araştırmacıların okulları ve diğer eğitim merkezlerini ziyaret etmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde öğrencilerin hazırlamış olduğu sergideki stantlar gezildi. Bu projelerle öğrencilerin toplumdaki rollerinin güçlendirilmesi, mesleki gelişimlerini desteklemesi ve öğretim uygulamalarını daha etkili hale getirilmesinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne sağlayacağı katkıların önemi vurgulandı.