Haber / Ceren Seyran İnan

Türkiye Basketbol Süper Ligi (BSL) 3. haftasında İzmir Karşıyaka’ya konuk olan MSK, maç boyunca rakip takıma yetişmeye çalışsa da çeyreklerde üstünlük elde edemedi. İlk yarının sonlarına doğru üstünlüğünü arttıran Karşıyaka, 55-48’lik skorla yarıyı galip kapattı. Son çeyrekte de üstünlüğünü koruyan Karşıyaka, bitime az kala farkı 26 sayıya çıkardı. Maçın sonlarında da skor üstünlüğünü koruyan İzmir ekibi, maçı 107-81 galip tamamladı. MSK’da en skorer isim 22 sayı ile Simmons oldu.

“Savunma performansını gösteremedik”

Maç sonrası açıklama yapan MSK Başantrenörü Can Sevim, Karşıyaka’nın ligin en önemli takımlarından biri olduğunu belirterek, karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

Genç yetenekler beyazperdede de öne çıkıyor Genç yetenekler beyazperdede de öne çıkıyor

“Karşıyaka; kaliteli kadrosu ve teknik ekibiyle ligimizde en önemli 3-4 takımından birisi. Böyle zor bir deplasmandan galibiyetle dönebilmek için sadece bir şeyi iyi yapmanız yetmez, birçok şeyi aynı anda iyi yapmanız gerekir. Bugün ilk yarı hücum ile maça tutunsak da maç boyunca gereken savunma performansını gösteremedik. Bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp, evimizde oynayacağımız Manisa Basket maçına konsantre olacağız.”

Muhabir: Ceren Seyran İnan