Haber / Begüm Acımış

Ünlü Fransız yazar Moliere'in dünya üzerinde en çok sahnelenen oyunu olan Cimri bir kez daha Mersin sahnesinde yerini alıyor. Musa Efe’nin yönetmenliğini yaptığı oyun 7 Temmuz akşamı Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyenlerle buluşacak. Harpagon karakterini Musa Efe’nin, Cleante karakterini ise Tolga Kiser’in canlandırdığı oyunun sanat kurgusu Uğur Simit tarafından yapılıyor. 120 dakika sürecek olan oyun 20.00’da sahnede olacak.

Moliére’in ‘Cimri’si

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Molière'in Cimri'si, Paris’in burjuva kesiminin çılgınlık düzeyine ulaşmış para tutkusunun komedyası olarak tanımlanıyor. Parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri, gülünç ve zavallı durumu sergiler.

Oyun bu içeriğiyle, parayı temel değer ve yaşamın tek ölçü birimi sayan yaşam anlayışına eleştirel bir bakış sunmasıyla hala güncelliğini korur. “Gerçekten de dedikleri kadar acımasız, katı yürekli, pinti ve kötü müdür Harpagon? İnsan doğuştan mı böyle olur? Yoksa Harpagon sadece yazılmış bir karakter midir?” sorularını soran oyun en çok sergilenen oyunlar arasında yerini alıyor.