Türkiye’de beklenen yaşam süresi 77,3 Türkiye’de beklenen yaşam süresi 77,3

Haber / Barış Çoban

Mersin’de kentin neredeyse her yerinde üstgeçitlerdeki yürüyen merdivenlerin sürekli durması vatandaşları bezdirdi. Mersin’de özellikle yaz ayının kavurucu sıcağında yürümek çoğu zaman zor gelirken, üstüne bir de yürüyen merdivenlerden yürüyerek çıkmak işkence gibi geliyor. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın önündeki üstgeçidin yürüyen merdivenleri sürekli duruyor. Vatandaşlar, sıcak havanında etkisiyle bitkin ve bıkmış bir şekilde merdivenlerden inip, çıkıyor.

I M G 9071

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yürüyen merdiven ve asansörlerden sorumlu taşeron firmasının teknik ekibi yürüyen merdivenlerle ilgili sorunları anlattı. Teknik ekip, yürüyen merdivenlerin arızalı olmadığını ve vatandaşların çeşitli sebeplerden, bazı art niyetli insanların ise bilerek yürüyen merdivenleri kapattığını söyledi. Ayrıca teknik ekip, yürüyen merdiven ve asansörlerin ayda en az bir kere bakımını yaptıklarını söyledi.

Yürüyen merdivenler arızalı değil, vatandaşlar durduruyor

I M G 9092

Teknik ekipten bir görevli durumu şu ifadelerle anlattı:

“Kentteki yürüyen merdivenleri günde 3-4 defa kontrol ediliyoruz. Merdivenlerin her hangi bir arızası olsa, kapağını açar ve saatlerce arızasını bulmaya çalışırız. Her ay düzenli olarak bakımlarını yapıyoruz. Her geldiğimizde sadece anahtarı çevirdiğimizde merdivenler çalışıyor. Yani bu ne demek oluyor? Merdivenlerin önündeki ‘Acil stop’ düğmesine basıyorlar. Vatandaşlarımız, çocuklar, yürüyen merdivenlerden gidemeyen yaşlılarımız ve korkan bazı kişiler acil stop düğmesine basarak durduruyor merdivenleri. Yani bir arıza söz konusu değil. Kentin her yerinde durum böyle. Maalesef vatandaşlarımız durduruyor merdivenleri. Hatta bazen art niyetle merdivenleri kapatan bazı kişileri kendimizde yakalıyoruz. Korkutmak için ‘Polise şikayet edeceğiz’ diyoruz. Video ve fotoğrafını falan çekiyoruz. Belediyemizin teknik ekibinin Whatsapp grubu var. Oradan haberleşiyoruz. Yürüyen merdivenlerle ilgili her hangi bir sıkıntı olduğu zaman oradan haberleşip sorunu anında gideriyoruz.”

Editör: Begüm Acımış