Haber / Alper Yetgün

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla milyonlarca öğrenci için kayıt yaptırma süreci başladı. Çeşitli şehirlerde kayıt yaptırma sürecine giren öğrenciler Ağustos ayı içerisinde süreçlerini tamamlayacak. Mersin Üniversitesi’ni tercih ederek öğrenime hak kazanan öğrenciler için de iki farklı kayıt sistemi ile süreç başlıyor.

e-Devlet üzerinden elektronik ortamda kayıt yapma imkanı sunan Mersin Üniversitesi’nin kayıt takvimi belli oldu. Öğrenciler, 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında son tarih 23:59’a kadar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak ‘e-Hizmetler’ sekmesinden ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yapabilecek.

Şahsen kayıtlar fakültelerde

Elektronik kayıt seçeneğini zorunlu tutmayan üniversite şahsen kayıt yapma sürecine dair de bilgileri verdi. 19-23 Ağustos 2024 tarihleri ve 09.00- 16.00 saatleri arasında yapılacak olan şahsen kayıt işlemleri bölümlere göre fakültelerde yapılacak. Çiftlikköy Kampüsü, Yenişehir Kampüsü ve ilçelere dağılmış Meslek Yüksekokullarında yapılacak kayıtlarda öğrenciler istenilen belgeler aracılığı ile süreçlerini tamamlayabilecek.

Kayıt belgeleri ise şu şekilde:

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak

 3) 2 Adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.

4) Üniversite Programlarına yerleşen erkek öğrencilerden askerlik sorunu olanların “Yükseköğretim Kurumuna kaydında sakınca olmadığına” dair askerlik şubelerinden alınacak belge.

Editör: Alper Yetgün