Haber / Gülsen Kaya

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak

Yaz mevsiminin son ayını yaşadığımız bugünlerde tatilciler de son planlarını yapıyor. Neredekal.com’un verilerine göre yazın son ayında tatil planları yapan tatil severler en çok ‘her şey dahil’ oteller için arama yapıyor. Ağustos ayı için tatil programı yapmak isteyen tatilciler en çok Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Balıkesir illeri için arama gerçekleştiriyor.

23 binden fazla tesisin verileri incelendiğinde Temmuz ayında en çok tercih edilen tatil kenti Muğla olurken, Muğla’nın ardından sırasıyla en çok; Balıkesir, Antalya, İzmir ve Mersin tercih edildi.

TÜİK verilerine göre Temmuz ayında lokanta ve oteller harcama grubunda ait fiyat artışı yüzde 76.04 olarak gerçekleşirken, Neredekal.com verilerine göre 2024 yılı Temmuz ayında ortalama 1 gecelik oda fiyatının geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 52 artış gösterdiği gözlemlendi.

Editör: Gülsen Kaya