Başkan Boltaç: “Belediye makamına, kendi paramla koltuğunu, sandalyesini alıyorum”

Tarsus Belediyesi’nde yapılan haciz işlemleri gündemde yerini korurken mahalle gezilerine devam eden Başkan Boltaç, Tarsus’un her köşesinde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini söyledi. Makam odasındaki eşyaların haczine dair konuşan Boltaç, “Belediye makamına, kendi paramla koltuğunu, sandalyesini alıyorum. Bu anlamda her bir yetimin hakkını korumakla mükellefim. Hiç merak etmeyin doludizgin geliyorum. Yapılan işe ben bugün tepki göstermeseydim bu işin arkası kesilmezdi” dedi.

Bozyazı’da öldürülen profesörün oğlu tutuklandı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde çöplükte plastik bidon içerisinde cesedi bulunan emekli öğretim görevlisinin oğlu tutuklandı. Selçuk Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'in gözaltına alınan oğlu tutuklandı. Şüphelinin polisteki ilk ifadesinde, babası ile aralarının bir süredir bozuk olduğunu, bu nedenle kısa süreliğine evden ayrıldığını, döndüğünde ise babasını evde ölmüş vaziyette bulunca cesedini bir bidona koyup ticari taksi ile Bozyazı'daki çöp alanına bıraktığını söylediği öğrenildi.

Narin Güran cinayetinde yeni ifadeler ortaya çıkıyor

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni evinin çok yakınındaki Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor. Son olarak Narin'in amcası Salim Güran'ın oğlu Devran Güran’ın ifadesi ortaya çıktı. Devran Güran’ın ailenin diğer 6 üyesi gibi olay gününe ait WhatsApp yazışmaları ve arama kayıtlarını sildiği tespit edildi. Diğer günlere ait mesajları silmeyen Devran Güran, bunu neden yaptığını da açıklayamadı. Babası Salim Güran'ın Narin kaybolduktan 2 ya da 3 gün sonra kendisine ve amcalarına "Siz karışmayın, ben bu işi hallederim" demesi sorulan Devran Güran, "Babamın böyle bir söylemi olmamıştır" dedi.

İsrail'den Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısı

Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor

İsrail Hizbullah'ı alışılagelmişin dışında bir yöntemle hedef aldı. Kısa mesaj almada kullanılan çağrı cihazları kullanıcıların üzerindeyken peş peşe patladı, binlerce kişi yaralanırken, hayatını kaybedenler oldu. İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad, Hizbullah'ın sipariş ettiği yeni şifreli çağrı cihazlarının pillerine, Hizbullah üyelerinin eline geçmeden önce Nitrogliserin bileşiği enjekte ettiği konuşuluyor. İsrail'in uzaktan sinyal göndererek cihazlardaki bataryayı ısıttığı ve patlamasına neden olduğu belirtiliyor. Patlamalar sonrası 9 kişi ölürken, 3 bine yakın kişi ise yaralandı.

Muhabir: Ceren Seyran İnan