Özel Haber

Mersin denetlemesinde at ve eşek eti!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke çapında yaptığı denetlemelerin sonuçları paylaşıldı. Et ürünleri satan yerlerin denetlenmesinin ardından Mersin’de de at ve eşek etine rastlandı.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan yeni taklit ve tağşiş ürünleri kamuoyuna duyuru sistemi kapsamında ilk veriler açıklandı. Ocak 2024’ten bu yana yüzlerce denetimle birçok firma ve dükkanın ismi bu listelerde yerini alırken son denetimde Mersin ve Adana usulsüz satışlarda görüldü. Tağşiş ve taklit listesinde tek tırnaklı et yani at ve eşek eti tespit edilen yerlere gereken işlemler yapıldı. Listede Mersin ve Adana ile birlikte Bolu, Balıkesir, Bursa, Zonguldak, Sakarya, İzmir ve Ankara şehirleri bulunuyor.

Mersin Dörtyol Kasabı’nda tek tırnaklı et

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre sattığı ürünlerde tek tırnaklı eti tespit edilen ürünler arasında ısıl işlem görmüş sucuk, dana parça et, Adana kebap, köfte ve kuşbaşılı pide harcı gibi ürünler dikkat çekiyor. Adana’da faaliyet gösteren Altın Kasap isimli işletmede ve Mersin’de faaliyet gösteren Dörtyol Kasabı isimli işletmede kırmızı parça et içeriğinde tek tırnaklı eti yani at ya da eşek eti olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetlemelerinin devam etmesi ve listenin güncellenmesi bekleniyor.