Özel Haber

MEB açıkladı: Hangi okullarda ders süreleri düşürülecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdürlüklerine gönderdiği genelgeye göre bazı okullarda ders süreleri düşürülebilir durumda olacak. Peki hangi okullar, neye göre ders süresi kısaltması yapabilecek?

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), il ve ilçelere gönderdiği yazı ile ders sürelerinin kısaltılabilme durumlarına açıklık getirdi. Ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya düşeceği söylentilerine dair netleşme sağlayan genelgeye göre bazı okullarda sürelerin azaltılabileceği belirtildi.

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla duyurulan karara göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla bazı okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülebilecek. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre 40 dakika işlenen dersler ikili eğitim sistemine sahip okullarda düzenlenebilecek. İkili eğitim sisteminde olan okullar yaptıkları düzenleme ile bir ders süresini 30 dakika olarak belirleyebilecek. Bu düzenlemenin, ikili eğitim yapılan okullarda öğrenci yoğunluğunu azaltmak ve eğitim süreçlerini daha verimli hale getirmek amacıyla hayata geçirileceği ifade edildi. Aynı zamanda ek maddeyle birlikte doğal afetler, salgın hastalıklar ya da hava koşulları gibi olağanüstü durumlar söz konusu olduğunda, ders sürelerinin yeniden düzenlenebileceği belirtiliyor. Bu düzenleme ile yıkım veya güçlendirme çalışmalarından dolayı okul binalarında değişiklik yaşayan okullarda da benzer bir uygulamanın yapılabileceği detayına da yer verildi.