Haber / Begüm Acımış

Çeşitli etkinliklerle sanatseverleri bir araya getiren İçel Sanat Kulübü, Babalar Günü etkinlikleri kapsamında küratörlüğünü Güldem Kervan’ın yaptığı karma resim sergisinin açılışını yaptı. Geleneksel olarak özel günlerde etkinliklerini devam ettiren kulüp, bu kez de sanatçıların eserlerini Babalar Günü’nün anlam ve önemi ile bir araya getirdi.

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak

Sanatseverlerin yaz dönemi olmasına rağmen açılışa yoğun ilgi gösterdiği sergide 12 sanatçının eserleri sergileniyor. Serginin küratörlüğünü yapan Güldem Kervan, “Annelerimiz baş tacımız, Anneler Günü de hep göz önünde ama babaların emeği büyük onları ihmal etmeden gereken önemi verme isteği ile bu sergiyi hazırladık. Bayram tatili ile araya kısa bir zaman girmiş olsa da sergimizi açtık. Böylece Babalar Günü’nün önemini bir kez daha hatırlamak istedik” diyerek, ilgi gösteren herkese teşekkürlerini sundu.

Açılış esnasında konuşmasını yapan İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar ise sanatçılara teşekkür ederek, şu sözleri paylaştı:

“Yönetim Kurulu Üyemiz Güldem Kervan bu çalışmayı Görsel Sanatlar Kurulumuz ile bütünsel bir şekilde yürüttü. Açılışımıza katılarak bizlerle birlikte olan sizlere ve sanatçılara çok teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaları geleneksel hale getirdik. Anneler Günü etkinliklerimizi yaptık. Babalar Günü sergimizde de değerli sanatçılarımız yer alıyor. Onların sayılarının her geçen gün arttığını görüyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu geleneksel etkinliklere devam edeceğiz. Babalarımız evimizin direği, babalarımızın sanatçı yönünü de pek çok boyutuyla işleyebileceğimiz çok değerli üyelerimiz, dostlarımız var. Bu sıcaklarda bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz. Sergimiz hafta boyunca sizlerle buluşmaya devam edecek”

Adnan Pak, Ali Kemal Fincan, Erdinç Saraç, Emin Tunca, Fahrettin Güney, Hasan Canel, Hasan Şahin, Mehmet Bekişoğlu, Mithat Sarıgül, Mustafa Kemal Yener, Müslim Hamurcu ve Sayım Koç’un eserlerinin sergilendiği karma sergi hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.