Haber / Aysun Koç Aydoğan

Türk göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği, güneş gözlüğü kullanımının yaz aylarında önem kazandığını belirterek, birtakım öneriler paylaştı.

Güneş gözlüğü tercihlerinde yalnızca estetik değil faydalarının da ön planda olması gerektiği vurgulanırken, göz sağlığı için hem ekonomik hem fonksiyonel güneş gözlüklerinin tercih edilmesinin gerekliliğine işaret edildi.

Güneş gözlüğü tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler:

Ultraviyole (UV) koruyucu etikete bakın. UV koruyuculuğu dikkat edilmesi gereken ilk kuraldır.

MSK, Bursa’da da şampiyon olmak istiyor! MSK, Bursa’da da şampiyon olmak istiyor!

Daha büyük daha iyidir. Almayı düşündüğümüz güneş gözlüğü, göz bölgemizde ne kadar fazla alanı kaplıyorsa o kadar iyi korur.

Çok koyu camlar havalı görünse de, daha fazla UV ışınını engellemez. Sadece camın rengine değil, ne kadar fazla UV engellediğine bakın.

Bazı gözlük camları sarı, yeşil veya gri gibi çeşitli renktedir. Farklı renkte güzel göründü diye zararlı ışınları daha iyi engellemez

Polarize camlar UV'yi değil yansımayı önler. Camın sadece polarize özelliği daha fazla koruma sağlamaz, gözlük alırken UV korumasına sahip olması daha önemlidir.

Güneş gözlüklerinin pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. Gözlüğün yüzde 100 UV engelleme özelliğini gösteren etikete sahip olması gözlüğün fiyatından daha önemlidir.

Muhabir: Aysun Koç Aydoğan