Hava sıcaklıkları düşüyor Hava sıcaklıkları düşüyor

Haber / Gülsen Kaya

Greenpeace Akdeniz, Türkiye’deki sahillerin kamu yararına kullanılması ve hukuksuz kapatılmalarına karşı durulması konusunda ‘Sahiller Hepimizin’ kampanyası başlattı. Yaz aylarının başından itibaren yürüttükleri kampanyada imza toplayan Greenpeace Akdeniz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlara bu konuda çalışma yapmaları için çağrıda bulundu.

“Ülkemiz 8.333 kilometrelik eşsiz bir sahil şeridine sahip. Ancak sahillere eşit ve adil bir biçimde erişemiyoruz” diyerek, vatandaşlara da imza atmaları için seslenen Greenpeace, Anayasayı işaret ederek sahiller için kamu yararının gözetilmesini talep etti.

Vatandaşların Anayasal hakkı olan serbestçe sahilleri kullanabilmelerinin önünde engel teşkil eden işletmeler, yıldızlı oteller gibi yerlerin bu hakkı gasp ettiğini belirten Greenpeace Akdeniz, “Ülkemizin 4 bir yanından yükselen çağrılara destek vererek sahillerin çevre koruma ilkesine uygun şekilde herkesin erişimine açılmasını talep ediyoruz” diyerek kampanyasını büyüttü.

Muhabir: Gülsen Kaya