Haber / Gülsen Kaya

28 ildeki 49 okuldan 352 girişim takımın başvurduğu GençBizzTech’te final heyecanı yaşandı. İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen, bilim ve teknoloji tabanlı girişimciliği fen liselerine taşıyan GençBizzTech’te 4 haftalık maraton geride kaldı. Yapay zeka teknolojileri ile içerik oluşturma, veri analizi, kodlama ve uygulama geliştirme eğitimlerinin yanı sıra bilim ve teknoloji temelli iş fikri geliştirme yöntemleri, finansal okuryazarlık ve girişimcilik alanlarında çevrim içi eğitimlerinin ardından 5 takım finale adını yazdırmaya hak kazandı. EduTech, Çizgi Tasarım, Genç Beyinler, Atechna ve Simuzel takımları İş Kuleleri’nde gerçekleşen programda jüri karşısına çıktı.

Mersin’in de aralarında bulunduğu 44 ilde “Narkoçelik-39” operasyonları Mersin’in de aralarında bulunduğu 44 ilde “Narkoçelik-39” operasyonları

Jüri değerlendirmesi sonucunda En İyi Proje olarak seçilen Edutech, teknoloji alanında özel olarak tasarlanmış deneyim ve eğitim odaklı programa katılım ödülü kazanırken. GençBizzTech Program finaline kalan tüm takımlar da bir yıl süresince çevrimiçi teknoloji eğitimlerine erişim hakkına sahip oldu.

Muhabir: Gülsen Kaya